Chorba dyal cha3riya( vermicelli soep).




Ingrediënten.
200 gram vlees naar keuze in stukken gesneden, ik heb rundvlees in kleine stukjes gebruikt.
2 uien, heel erg fijn raspen
3 rijpe vleestomaten, heel erg fijn raspen.
3 etlp peterselie en koriander fijn gehakt.
6 etlp olie, op gevoel gedaan.
Zout naar smaak
2 etlp tomaten puree
1 thlp ranzige boter, alleen als je in huis hebt anders hoeft het niet.
1 thlp peper
2 thlp Curcumma poeder
1 thlp gemberpoeder 
Paar safraan draatjes als je in huis hebt
1 bolouin blokje van de vlees naar smaak zoals kip of vlees.
1 Soepkom vol met vermicelli.
Water op gevoel gedaan, kan ( 1 en half liter) zijn, het kan zijn dat je op het laatst meer bij moet doen, de soep mag nog wat vocht behouden met vermicelli erin.

Bereiden:
Bak de geraspte uien in de pan met olie en bak dit 1 minuut lang.
Voeg de vlees en al de Kruiden erbij en bak dit samen voor 4 minuten lang.
Voeg nu de tomaten, koriander en de peterselie erbij bak dit 1 minuut samen, voeg nu de gekookte water en de tomaten puree erbij, kook de soep tot de vlees gaar is, voeg dan de gewassen vermicelli erbij en kook dit tot de vermicelli gaar is gekookt voor paar minuten, mocht je nog wat water nodig hebben als de soep dik is, dan kan je wat gekookte water erbij doen zoniet dan is het beter zo.
Ik kook op gevoel heb niks gewogen, hopelijk genieten jullie van de ouderwetse oma's soep, zoals wij en vele vroeger dat deden als oma's of tantes dat maakten.

Eet smakelijk.

Reacties

  1. Hee meid. Welke thee lepel gebruik jij altijd? De allerkleinste of de desertlepel?
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts