Nigellazaad, sesamzaad broodjes.
Ingrediënten
300 gr fijne griesmeel.
200 gr tarwebloem
2 etlp roomboter.
3 etlp olie
10 gr zout
2 thlp suiker
7 gr gist korrels.
1 etlp sesamzaadjes, de ongebakken.
1 etlp nigellazaad
330 ml lauwwarme water
Deeg moet zacht plakkerig zijn, voor een zachte en luchtige resultaat, de deeg moet als sfenj deeg zijn.
Voorbereiden.
Kneed de ingrediënten voor 10 minuten lang tot de deeg zacht en plakkerig is, voeg de zaden wel op het laatst bij na afloop van het kneden.
Zelf heb het met mijn handen gedaan op de no knead manier, maar het beste is toch om beter om langer te kneden zodat de griesmeel zachter wordt tijdens het kneden.
Dek de deeg kom af en zet het voor 1 uur om te rijzen of tot het omhoog komt.
Kiep de deeg op de werkplek die bestrooid is met fijne griesmeel en wat bloem, sneed de deeg in 2 kleine porties, bestrooid met griesmeel aan beiden kanten zo voorkom je plakken van de deeg aan de bakplaten.
Als de griesmeel niet wil plakken aan de deeg , besproei de deeg met wat water zodat wel de griesmeel en de bloem aan blijft plakken.
Maak de broodjes super plat en dun en mooi rond, de deeg is wat plakkerig tijdens het vormen.
Zet de broodjes in de bakplaten bedekt met bakpapier.
Laat het ongeveer 30 minuten rijzen.
Verwarm de oven 230 tot graden Celsius.
Bak de brood voor ongeveer 25 minuten tot het goudbruin is, Marokkaanse broden moeten altijd in voorverwarmde oven bakken.
Zet de broodjes op de rooster om te afkoelen en wel bedekt.
Eet smakelijk dames.
300 gr fijne griesmeel.
200 gr tarwebloem
2 etlp roomboter.
3 etlp olie
10 gr zout
2 thlp suiker
7 gr gist korrels.
1 etlp sesamzaadjes, de ongebakken.
1 etlp nigellazaad
330 ml lauwwarme water
Deeg moet zacht plakkerig zijn, voor een zachte en luchtige resultaat, de deeg moet als sfenj deeg zijn.
Voorbereiden.
Kneed de ingrediënten voor 10 minuten lang tot de deeg zacht en plakkerig is, voeg de zaden wel op het laatst bij na afloop van het kneden.
Zelf heb het met mijn handen gedaan op de no knead manier, maar het beste is toch om beter om langer te kneden zodat de griesmeel zachter wordt tijdens het kneden.
Dek de deeg kom af en zet het voor 1 uur om te rijzen of tot het omhoog komt.
Kiep de deeg op de werkplek die bestrooid is met fijne griesmeel en wat bloem, sneed de deeg in 2 kleine porties, bestrooid met griesmeel aan beiden kanten zo voorkom je plakken van de deeg aan de bakplaten.
Als de griesmeel niet wil plakken aan de deeg , besproei de deeg met wat water zodat wel de griesmeel en de bloem aan blijft plakken.
Maak de broodjes super plat en dun en mooi rond, de deeg is wat plakkerig tijdens het vormen.
Zet de broodjes in de bakplaten bedekt met bakpapier.
Laat het ongeveer 30 minuten rijzen.
Verwarm de oven 230 tot graden Celsius.
Bak de brood voor ongeveer 25 minuten tot het goudbruin is, Marokkaanse broden moeten altijd in voorverwarmde oven bakken.
Zet de broodjes op de rooster om te afkoelen en wel bedekt.
Eet smakelijk dames.
Reacties
Een reactie posten