Volkoren tarwebrood








1 kilo volkoren tarwemeel
7 gram gist korrels
2 thlp suiker
20 gr zout
3 etlp olie
800 tot 850 ml lauwwarme water.

Bereidingswijze:
Kneed alle ingrediƫnten in een kom van een Kneed machine, ik heb met de hand gekneden is net zo makkelijk, de deeg moet erg plakkerig zijn vandaar zoveel water.
Kneed alles goed door, dek de kom af met een plastic zak of een theedoek.
Laat de deeg 1 uur rijzen of tot de deeg omhoog komt.
Vorm de deeg in de bloem en geef ze de vorm die je wenst.
Dek de broodjes af met een theedoek, laat ze 30 minuten rusten .
Bespuit de broodjes lichtelijk met water.
Bak de broodjes op een voorverwarmde oven op 200/ 220 graden Celsius voor 30 minuten lang of tot ze goudbruin gebakken zijn en de broodjes hol van de onderkant klinken, zet ze na het bakken op een rooster om af te koelen.
Eet smakelijk.

Reacties

Populaire posts