Pizza's met en zonder tonijn.

Pizza zonder tonijn.

Pizza met tonijn.




Ingrediënten
500 gram bloem
3 etlp olijven olie
10 gr zout
1 thlp suiker
7 gr gist korrels.
1 thlp oregano fijn maken met je hand om in de deeg te verwerken.
300/ 330 ml lauwwarme water
Voeg zoveel vocht tot de deeg zacht en plakkerig wordt.

Voor op het deeg.
Paar Cherry tomaten door midden gesneden.
Olijven olie voor druppelen op brood.
Italiaanse kruiden met zeezout.
1 blikje tonijn met olijven olie.
2 uien in stukken gesneden en lichtelijk gebakken in olijven olie.
1 gele en rode paprika, in stukken
gesneden en lichtelijk gebakken in olijven olie samen met de uien en zee zout.
6 etlp tomaten puree met wat pizza kruiden en 1 etlp olijven olie in kom geroerd om de pizza's deeg mee te besmeren.

Voorbereiden.
Kneed de ingrediënten voor 10 minuten ongeveer tot de deeg zacht en plakkerig is.
Dek de deeg kom af en zet het voor 1 uur om te rijzen of tot het omhoog komt.
Kiep de deeg op de werkplek die bestrooid is met fijne griesmeel, sneed de deeg in 2 porties, bestrooid ze met griesmeel aan beiden kanten zo voorkom je plakken van de deeg aan de bakplaten.
Geef de deeg mooi ronde vorm en maak ze plat en dun met je handen.
Zet ze gelijk op de bakplaten bedekt met bakpapier en geef ze ruimte om te rijzen.
besprenkel de deeg met wat olijvenolie en bestrooi ze wat van de Italiaanse kruiden.
Besmeer ze met de tomaten sausje.
Garneer de pizza's met stukjes tomaten en de afgekoelde paprika met de uien en de kruiden.


Laat ze ongeveer 30 minuten rijzen.
Bedek ze met een theedoek.
Verwarm de oven 10 minuten eerder op 200 graden Celsius.
Zet de pizza's in de oven om te bakken voor ongeveer 15 minuten als de deeg bijna gaar gebakken is dan kan de tonijn erbij zonder olie, zet de bakplaat nu terug in de oven om verder af te bakken in totaal bakken ze zo 25 minuten lang tot ze goudbruin zijn.


Ik heb 1 pizza met en zonder tonijn.

Eet smakelijk ze zijn simpel zonder kaas of meer ingrediënten maar echt heerlijk.

Reacties

Populaire posts