Hartige tonijn paprika broodjes








Ingrediënten.
500 gr bloem
270 ml lauwe warme water of melk.
7 etlp olie
2 volle etlp zachte roomboter op kamertemperatuur.
10 gr zout
2 thlp suiker
1 zakje instant gist
Voor het besmeren 1 eigeel en 4 etlp melk geroerd in een kommetje.

Bereidingswijze.
Kneed alle ingrediënten in een kom van Kneed machine of met je handen zoals ik heb gedaan voor paar minuten tot de deeg zacht plakkerig is gekneden.
Dek de kom af met een plastic zak of een theedoek laat het 1 uur rusten of tot de deeg omhoog komt.

Vorm van de deeg kleine ronde bollen zet ze gelijk op bakplaat bedekt met bakpapier.
Zet ze wel van elkaar voor het rijzen.
De rest zal ik met foto's laten zien hoe je het moet doen.
Na het vullen met de vulling bedek je ze met een theedoek en laat ze weer 20 minuten rusten.
Besmeer ze met eigeel en melk bak ze op 170 tot 180 graden Celsius voor 25 minuten lang tot ze goudbruin bakken.

Haal ze uit de oven zet ze op rooster om af te koelen.

Bedek ze gelijk met een theedoek, zo blijven ze zacht en drogen ze niet uit.

Vulling voor op de broodjes.
1 blikje tonijn op olie basis.
1 gele en rode paprika, ook heel klein snijden.
2 uien in kleine fijne stukken gesneden.
Italiaanse kruiden met zeezout voor de smaak.
1 thlp oregano
Zout niet al teveel.
1 thlp komijn poeder
1 thlp peper
1 thlp Curcumma poeder
1 thlp paprikapoeder.
Halve thlp cayennepeper
Geraspte kaas.
Olijven olie.

Voorbereiden.
Bak de uien met de olie voor zeker 5 minuten.
Doe de paprika stukjes bij de uien met de kruiden erbij, bak dit beetgaar.
Voeg nu de tonijn zonder olie erbij en bak dit 2 minuut samen.
Zet de vulling over in een afdruip bak, laat al de vocht uit laten lekken.
Laat de vulling afkoelen voor het gebruik.

Eet smakelijk is echt heerlijk bij een kopje soep.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts