Lang vormige marnercake.




Ingrediënten.
200 g bloem
150 ml olie of roomboter
150 g suiker
3 eieren
2 etlp cacao poeder gezeefd
50 ml melk
2 vanille suiker zakjes.
1 zakje bakpoeder gezeefd.

Bereidingswijze.
Klop, mix de eieren goed door met de suiker en de olie voor zeker 2 minuten lang.
Voeg de overige ingrediënten toe behalve de bakpoeder, als laatst bij voegen, tot alles goed gemixt is.
Voeg de bakpoeder erbij en roe, mix dit goed door.
Besmeer de cakevorm met boter en bestuif deze met wat bloem verwijder overtollige bloem.
Schenk meer dan de helft van het witte beslag in de bakvorm.
Laat net iets minder dan de helft in de bakvorm voor de cacao poeder.
Meng de cacaopoeder door het overgebleven beslag.
Schenk het cacao-beslag in het midden van de bakvorm op het niet-cacao beslag.
Leg de bakvorm in het midden van de oven.
Bak de cake voor ongeveer 40 / 45 minuten lang op voorverwarmde oven op170 graden Celsius.
Na het bakken laat je de cake even in de vorm staan dan kiep je het over om af te koelen op een taartrooster.

Witte papieren vorm is te koop bij de Big Bazaar, zo als de ronde en lange.

Eet smakelijk is een heerlijke cake.

Reacties

Populaire posts