Pita broodjes met kip vulling.









INGREDIËNTEN.
500 gram bloem
300 ml water (lauwwarm)
4 etlp olie
7 gr gist (gedroogde)
10 gr zout
1 thlp suiker.

BEREIDINGSWIJZE:
Doe alle ingrediënten in de kom van de keukenmachine met een deeghaak doe je de bloem, olie en de rest behalve de zout.

Kneed dit tot een zacht deeg met de deeghaak, zelf heb het met de hand gekneden.
Voeg daarna het zout pas toe en kneed dit nog even door het deeg.
Zout voeg je pas op het laatste moment toe om te zorgen dat het niet direct in aanraking komt met het gist , dit doe ik met al mijn deegwaren.
Zout houd namelijk de werking van gist tegen.
Als je geen keukenmachine hebt kun je het deeg met de hand kneden zoals ik deed.

Deeg hoeft niet te rijzen je vormt ze gelijk tot bolletjes.
Verdeel het deeg nu in gelijke stukken en draai hier bolletjes van.

Zet ze op de aanrecht met wat olie op om zo plakken te voorkomen van de bollen aan het aanrecht of op ander plek waar ze gaan rusten.
Bedek ze met een theedoek en laat ze 30 minuten lang rijzen.
Zorg wel voor voldoende ruimte tussen de broodjes.

Zet de panini grill aan tot hij heet is.
Leg voorzichtig de deegbol in het midden van het grill apparaat en sluit de deksel.
Bak ze voor 3 tot 4 minuten lang tot ze goudbruin gebakken zijn aan beide kanten.

Na het bakken haal je ze uit de grill, leg ze gelijk op de theedoek om af te koelen, bedek ze gelijk met de theedoek.

Volgende keer maak ik ze wat kleiner mijn panini grill is te klein en daardoor zijn ze niet zo mooi rond.

Eet smakelijk! 


Kip vulling recept.

400 tot 500 gr Kipfilet in stukken of repen gesneden.
2 grote uien in dunne schijfjes gesneden.
3 knoflookjes fijn geraspt.
Zout
1 thlp peper
1 thlp komijn poeder
2 thlp Curcumma poeder
2 thlp gember poeder
2 thlp paprikapoeder
1 thlp Chili poeder of 1 thlp lahrissa pasta.
Olie om te bakken.

Bereiden.
Was de kipfilet met zout citroen of azijn, snee het daarna in kleine stukjes of reepjes.
Bak de uien met de olie voor 3 minuten lang.
Voeg de kip toe aan de uien met de knoflook en de kruiden toe en bak ze tot alles goed gaar is gebakken.

Deze kip vulling is goed voor alle brood soorten.

Eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts