Matlou3 ( Ghobz makla) pan brood.




250 g bloem
250 gram fijne smida/griesmeel
300/330 ml water deeg moet zeer plakkerig zijn.
10 gr zout
3 etlp olie
1 thlp suiker
2 etlp boter
20 gram verse gist of 1 zakje gist van 7 g.

Werkwijze.
Los de gist met een beetje lauwwarm water , roer tot hij opgelost is met water.
Doe de ingrediĆ«nten, griesmeel , zout en de gist in een kom van de kneedmachine, kneed alles door door.
Voeg water beetje bij beetje tot dat de deeg zacht plakkerig wordt tijdens het kneden, voor zeker 10 minuten lang.
Zet de deeg voor 1 uur weg om te rijzen goed afdekken .
Vorm van de deeg 2 ronde ballen.
Doe wat van de griesmeel op een bord of op de werkplek en leg 1 bal op en maak het rond goed dun, plaat met veel griesmeel zodat het niet plakt aan je handen of op de doek waar het straks op komt te leggen om te rijzen of dergelijke.
Ik doe dat op groot doek op de eettafel voorkom plakken door veel smida op de doek te strooien en laat veel ruimte tussen de broden op de doek, laat alles weer rijzen voor 30 minuten .
Nadat ze weer zijn gerezen , maak je de pizza pan of de(zware Marokkaanse pan), makla )warm en doe de broodjes in, maak met je wijsvinger een gaatje in het midden voor het ontluchten van de broodjes, bak de broden 1 voor 1 op niet al te hoge vuur laat ze rustig bakken.
Bak de brood aan beide kanten blijf het omdraaien tot de ze gaar bruin bakken.
De deeg mag nog zachter zijn dan de oven brood is wel onhandelbaar tijdens het vormen maar doe het rustig aan, dan zal het zeker lukken.
Deze broden blijven heerlijk.

Eet smakelijk besha we raha
.

Reacties

Populaire posts