Mlaoui, mghamer









Of zo is het zelfde alleen op minder foto's laten zien.

Ingrediënten.
300 gr bloem
200 gr fijne griesmeel
300/ 330 ml lauwwarme water
10 gr zout
4 gr droge gist korrels
200 gr roomboter gesmolten met 1 thlp bakpoeder, roer de bakpoeder goed door de boter door dit doen pas na het smelten.
Bakje of een kom vol met gewone olie, zonnebloem olie.

Voorbereiding.
Kneed de deeg goed tot een zacht deeg voor zeker 10 minuten mlaoui en msemmen houden van kneden.

Olie de werkplek met olie best veel, vorm van de deeg 4 kleine ronde deeg bollen en dan weer 4 iets grotere bollen en dan 4 groter dan de andere, zoals op de foto's die ik met een nummer heb genummerd.

Zet ze op de werkplek op volgorde, besmeer ze weer met olie rondom de bollen voorkom drogen.

Het vormen, geef de kleine deegbol met olie op de werkplek een ronde dun vorm zoals op de foto's en besmeer het lichtelijk met olie en roomboter met bakpoeder.
Je pakt de ronde dunne platte deeg en vormt het tot een buidel, knot en zet het weg, pakt nummer 2 maakt het weer rond dun met boter besmeerd zet de vorige buidel deeg in het midden en maakt van deze 2 weer een groter buidel en zet het weg, pak nummer 3 de grotere bol en maakt het ook weer met olie dun met boter besmeerd en rond zet de buidel in het midden, maak nu groter buidel van, maak het goed vast in het midden en maakt het mooi rond en zet het weg om te rusten.

Ga verder deze stappen met alle deeg bollen tot je klaar bent.
Laat ze 10 minuten rusten en maak ze daar na wat platter met je handen nooit met een deegroller zoals op de foto's om te bakken.

Verwarm een zware pan en bak daar de mlaoui's, mghamer ook genoemd in.

Kijk aub goed naar de foto's om beter beeld van te krijgen.
Uitleggen is best moeilijk hopelijk zo goed uitgelegd.

Het doen is echt zo makkelijk je bent in no time klaar neemt ook weinig tijd in beslag.

Vormen heb ik iemand zien doen, recept is van mij.

Reacties

Populaire posts