Ghobz smida, (griesmeel brood)






Ingrediënten
300 gr fijne griesmeel.
200 gr tarwebloem
2 etlp roomboter.
2 etlp olie
10 gr zout
2 thlp suiker
7 gr gist korrels.
330 ml lauwwarme water
Deeg moet zacht plakkerig zijn, dan is hij net zo zacht als cake.

Voorbereiden.
Kneed de ingrediënten voor 10 minuten lang tot de deeg zacht en plakkerig is.
Dek de deeg kom af en zet het voor 1 uur om te rijzen of tot het omhoog komt.
Kiep de deeg op de werkplek die bestrooid is met fijne griesmeel, sneed de deeg in 2 kleine porties, bestrooid met griesmeel aan beiden kanten zo voorkom je plakken van de deeg aan de bakplaten.
Als de griesmeel niet wil plakken aan de deeg , besproei de deeg met wat water zodat wel de griesmeel en de bloem aan blijft plakken, ik had dat niet nodig omdat de deeg erg vochtig is vanzelf.
Maak de broodjes super plat en dun en mooi rond, de deeg is wat plakkerig tijdens het vormen.
Zet de broodjes in de bakplaten bedekt met bakpapier.
Laat het ongeveer 30 minuten rijzen.
Verwarm de oven 230 tot graden Celsius.
Bak de brood voor ongeveer 25 minuten tot het goudbruin is, Marokkaanse broden moeten altijd in voorverwarmde oven bakken, Marokkaanse broden bakken het beste op hogere temperatuur van de oven hoe hoger hoe beter en luchtiger.
Zet de broodjes op de rooster om te afkoelen en bedekt.

Eet smakelijk dames.

Reacties

Populaire posts