Mlaoui










250 gr bloem
250 gr fijne griesmeel
300/ 330 ml lauwwarme water
10 gr zout
4 gr droge gist korrels
200 gr roomboter gesmolten.
Bakje of een kom vol met gewone olie, zonnebloem olie.

Voorbereiding.
Kneed de deeg goed tot een zacht deeg voor zeker 10 minuten lang, mlaoui en msemmen houden van kneden.

Maak van de deeg kleine ronde bollen en zet ze op plek besmeerd met olie om even te rusten voor 15 tot 20 minuten ongeveer, bedek ze met een plastic zak af tot ze zacht zijn om mee te werken.

Vouw het deeg op manier zoals op de foto's.
Besmeer ze steeds met boter en olie tijdens het vormen.
Werk ze 1 voor 1 af af tot je ze allemaal hebt gevouwen.

Laat ze weer voor 5 minuten rusten nadat ze gevormd zijn, want anders gaat het deeg scheuren als je ze snel plat drukt.
Als het deeg een beetje is uitgerust pak je het eerste rolletje en druk je het plat tot een mooie ronde mlaoui.

Bak ze in een marokkaanse makla of een zware koekenpan, en bak de Meloui aan beide kanten mooi goudbruin
druppel af en toe een beetje olie erop tijdens het bakken.

Eet smakelijk ze zijn heerlijk.


De vierkante msemmen recept is te vinden in mijn blog.






Reacties

Populaire posts