Luchtige batbot
Ingrediënten.
200 gr zeer fijne griesmeel( fino) die zo fijn is als bloem.
10 gr zout
300 gr bloem
2 etlp boter
3 etlp olie
1 zakje instant gist
270/ 290 ml lauwwarme water, tot de deeg zacht is en wat plakkerig is, ik doe dat altijd op gevoel.
Bereidingswijze.
De bloem en griesmeel boven een kom zeven, voeg alle ingrediënten toe en meng en kneed het in een kneedmachine voor 7 minuten tot 10 minuten ongeveer of met je handen zoals ik heb gedaan was lui om de machine te pakken.
Geleidelijk water erbij gieten, de deeg tot een zacht, soepel deeg kneden, water kan iets meer zijn want griesmeel neemt meer vocht op.
Laat de deeg voor ongeveer 1 uur rijzen.
Vorm van het deeg gelijke kleine bollen.
Zet ze op de aanrecht of een werkplek met wat bestrooid met bloem of olie voor kom plakken.
Paar minuten laten rusten wel bedekken met een theedoek.
Rustig met je vingers de batbot uitrollen tot een ronde dunne ronde vorm met wat bloem op de werkplek, zo voorkom je plakken van de deeg aan de werkplek overtollige bloem kan je later afhalen.
Laat ze na het uitrollen en 10 tot 15 minuten rusten ook weer bedekken.
Een zware koekenpan verhitten of msemmen pan wat ik deze keer heb gebruikt, in een zware pan kan het ook.
De batbot op de hete bakpan leggen en enkele seconden bakken aan beiden kanten op middelmatige vuur, want ze bakken snel.
De batbot's dienen aan beide kanten knapperig en lichtbruin te zijn.
Tijdens het bakken bollen ze op als een ballon is mooi om te zien.
De batbot van de pan halen, op een bedekte bord met keukenpapier op zetten.
Wel bedekken met een theedoek, voorkom uitdroging.
Deze broodjes zijn echt heerlijk.
Je kan ze met alles vullen, ik vul ze met kip, tonijn of aardappel vulling is te vinden in mijn blog.
200 gr zeer fijne griesmeel( fino) die zo fijn is als bloem.
10 gr zout
300 gr bloem
2 etlp boter
3 etlp olie
1 zakje instant gist
270/ 290 ml lauwwarme water, tot de deeg zacht is en wat plakkerig is, ik doe dat altijd op gevoel.
Bereidingswijze.
De bloem en griesmeel boven een kom zeven, voeg alle ingrediënten toe en meng en kneed het in een kneedmachine voor 7 minuten tot 10 minuten ongeveer of met je handen zoals ik heb gedaan was lui om de machine te pakken.
Geleidelijk water erbij gieten, de deeg tot een zacht, soepel deeg kneden, water kan iets meer zijn want griesmeel neemt meer vocht op.
Laat de deeg voor ongeveer 1 uur rijzen.
Vorm van het deeg gelijke kleine bollen.
Zet ze op de aanrecht of een werkplek met wat bestrooid met bloem of olie voor kom plakken.
Paar minuten laten rusten wel bedekken met een theedoek.
Rustig met je vingers de batbot uitrollen tot een ronde dunne ronde vorm met wat bloem op de werkplek, zo voorkom je plakken van de deeg aan de werkplek overtollige bloem kan je later afhalen.
Laat ze na het uitrollen en 10 tot 15 minuten rusten ook weer bedekken.
Een zware koekenpan verhitten of msemmen pan wat ik deze keer heb gebruikt, in een zware pan kan het ook.
De batbot op de hete bakpan leggen en enkele seconden bakken aan beiden kanten op middelmatige vuur, want ze bakken snel.
De batbot's dienen aan beide kanten knapperig en lichtbruin te zijn.
Tijdens het bakken bollen ze op als een ballon is mooi om te zien.
De batbot van de pan halen, op een bedekte bord met keukenpapier op zetten.
Wel bedekken met een theedoek, voorkom uitdroging.
Deze broodjes zijn echt heerlijk.
Je kan ze met alles vullen, ik vul ze met kip, tonijn of aardappel vulling is te vinden in mijn blog.
Reacties
Een reactie posten