Rundvlees tagine, met aardappelen en wortelen.


Rundervlees, 2 grote stukken of een vlees naar keuze.
3 grote rijpe vleestomaten.
2 grote uien
3 etlp koriander en peterselie fijn gehakt.
3 grote wortelen
3 grote aardappels
Zout naar smaak
1 thlp peper
Paar safraan draadjes.
2 thlp gember poeder
2 thlp curcumma poeder.

6 etlp olijven olie
Ongeveer 50 ml water om te koken, als je groente van de koeling gebruikt dan moet je minder of geen water gebruiken want daar zit ook genoeg vocht in soms is het niet nodig.

Bereidingswijze:
Bak de vlees tot je geen bloed meer ziet.
Voeg de uien erbij en bak het nog paar minuten samen.
Voeg de tomaten en de kruiden aan de vlees toe en bak dit 5 minuten samen.
Voeg nu de groentes toe naar keuze, ik heb nu voor voor aardappels en wortels gekozen zet de aardappels en wortel stukken op het vlees rondom de tagine heen, strooi daar nog wat de groen en snufje zout op , zet de tagine deksel op en laat het op de laagste vuurstand gaar koken, voor bijna 2 uur lang, zodra de vlees en de groentes gaar zijn, dan kan je de tagine uit zetten om af te laten koelen.

Eet dit met Marokkaanse brood, recept is ook te vinden in mijn blog onder Marokkaanse brood.

Eet smakelijk, besha we raha.

Reacties

Populaire posts