Zonnebloem broodjes met kaas punten.









Ingrediënten.
1 kilo bloem
420/ 450 ml melk lauwwarme, tot het deeg erg zacht is.
100 ml olie
100 gr boter zachte roomboter de ongezouten.
1 ei
20 gr zout
2 thlp suiker
7 gr droge gist korrels.

Voor de vulling.
Kaas punten van de Lidl of la vach kiri.
1 eigeel en 5 etlp melk voor het besmeren.
Nigilla zaadjes, voor het bestrooien.

Deeg kneden.
Kneed al de ingrediënten in de kneed machine voor 10 minuten ongeveer tot de deeg super zacht is en iets plakkerig is gekneden.
Laat de deeg bedekt rusten voor 1 uur ongeveer, de mijne was binnen 30 minuten gerezen, met dit warme weer.
Vorm van de deeg kleine bolletjes.
Maak ze zoals op voorbeelden, (foto's.)
Paar van de broodjes heb ik naturel gehouden voor kip vulling met salade.
Zet ze op bakplaten om te rijzen voor 20 tot 30 minuten ongeveer.
Besmeer ze met eigeel en melk en bestrooi ze met nigella zaadjes.
Bak ze op voor verwarmde oven op 190/ 200 graden Celsius.
Voor 20 tot 25 minuten tot ze goudbruin zijn gebakken.

Zet ze op een rooster om af te koelen, bedek ze met een theedoek.

Eet smakelijk en geniet ervan.

Reacties

Populaire posts