Beghrier ( Marokkaanse pannenkoeken)
Marokkaanse pannekoeken ( beghrier)
Ingrediënten:
300 g bloem
200 g griesmeel (de fijnste.
10 g zout
1 zakje droge gist korrels
1 thlp suiker
Halve zakje bakpoeder gezeefd.
620/ 650 ml lauw water ongeveer, tot het beslag dun is als die van pannenkoeken maar net wat dikker.
Voor het besmeren van de pannenkoeken na het bakken.
100 g room boter en 4 etlp honing.
Bereidingswijze:
Doe in een diepe kom de bloem en de griesmeel.
Meng alles goed door met een lepel.
Voeg de gist en bakpoeder toe aan de bloem en de griesmeel.
Voeg lauwwarme water erbij, beetje bij beetje en meng het goed door, mix dit met de mixer voor iets meer dan 2 minuten lang, voeg nu de zout toe en mix je beslag die de structuur heeft van een pannenkoek beslag en net iets dikker.
Bedek het deeg en laat 1uur rijzen of tot hij omhoog is gerezen en bubbels heeft.
Neem een koekenpan, die zwaar is en van ijzer en eigenlijk ook nooit is gebruikt in de keuken, moet enkel voor bghrier zijn, lidl heeft ook vaak goede koekepannen en die van tefal zijn ook de beste.
Bak ze op hoge vuur tot de bghrier gaar is en je geen witte beslag meer ziet.
De beghrier is gaar als deze gemakkelijk uit de pan komt en is gelukt wanneer er luchtgaatjes aan de bovenkant te zien zijn meer dan duizend gaten.
Zodra de pannenkoeken gaar is zet je hem op keukenpapier of theedoek om af te koelen.
En vergeet niet bij elke bakbuurt de pan onder de koude kraan te zetten om de pan beetje koud te maken.
Veeg de koekenpan af en giet de beslag weer in.
Tot je klaar bent.
Verwarm de roomboter samen met de honing om de bghrier mee te besmeren. Met olijven olie zijn ze ook lekker.
Eet smakelijk ze zijn heerlijk vooral met Marokkaanse thee .
Ingrediënten:
300 g bloem
200 g griesmeel (de fijnste.
10 g zout
1 zakje droge gist korrels
1 thlp suiker
Halve zakje bakpoeder gezeefd.
620/ 650 ml lauw water ongeveer, tot het beslag dun is als die van pannenkoeken maar net wat dikker.
Voor het besmeren van de pannenkoeken na het bakken.
100 g room boter en 4 etlp honing.
Bereidingswijze:
Doe in een diepe kom de bloem en de griesmeel.
Meng alles goed door met een lepel.
Voeg de gist en bakpoeder toe aan de bloem en de griesmeel.
Voeg lauwwarme water erbij, beetje bij beetje en meng het goed door, mix dit met de mixer voor iets meer dan 2 minuten lang, voeg nu de zout toe en mix je beslag die de structuur heeft van een pannenkoek beslag en net iets dikker.
Bedek het deeg en laat 1uur rijzen of tot hij omhoog is gerezen en bubbels heeft.
Neem een koekenpan, die zwaar is en van ijzer en eigenlijk ook nooit is gebruikt in de keuken, moet enkel voor bghrier zijn, lidl heeft ook vaak goede koekepannen en die van tefal zijn ook de beste.
Bak ze op hoge vuur tot de bghrier gaar is en je geen witte beslag meer ziet.
De beghrier is gaar als deze gemakkelijk uit de pan komt en is gelukt wanneer er luchtgaatjes aan de bovenkant te zien zijn meer dan duizend gaten.
Zodra de pannenkoeken gaar is zet je hem op keukenpapier of theedoek om af te koelen.
En vergeet niet bij elke bakbuurt de pan onder de koude kraan te zetten om de pan beetje koud te maken.
Veeg de koekenpan af en giet de beslag weer in.
Tot je klaar bent.
Verwarm de roomboter samen met de honing om de bghrier mee te besmeren. Met olijven olie zijn ze ook lekker.
Eet smakelijk ze zijn heerlijk vooral met Marokkaanse thee .
Reacties
Een reactie posten