Punten broodjes, met tonijn vulling








11 grote broodjes en 1 kleine, ik heb ze groot gevormd, je kan ze kleiner maken.

Ingrediënten.
1 kilo bloem
420/ 450 ml melk lauwwarme, tot het deeg erg zacht is.
100 ml olie
100 gr boter zachte roomboter de ongezouten.
1 ei
20 gr zout
2 thlp suiker
7 gr droge gist korrels.

Voor de vulling.
3 blikje tonijn op olijven olie basis, Lidl te koop.
2 grote uien
1 etlp tomaten puree
1 etlp koriander en peterselie fijn gehakt.
Zout naar smaak
1 thlp peper
2 thlp paprikapoeder
1 thlp komijnpoeder
3 gekookte eieren geprakt.
Snufje chili poeder.
1 eigeel en 5 etlp melk voor het besmeren.
En zaadjes naar smaak voor het bestrooien.

Voorbereiding, tonijn mengsel.
Snipper de uien bak ze het tot het bruin zacht is gebakken.
Voeg de tonijn erbij, maar zonder olie of vocht.
Voeg de rest van de ingrediënten erbij en bak dit samen voor 5 minuten.
Zet de tonijn in een afdruip bakje zodat alle vocht uit komt, tonijn moet droog zijn zonder enige vocht of olie.
Voeg de eieren erbij, roer dit goed door de tonijn mengsel, laat dit afkoelen.

Deeg kneden.
Kneed al de ingrediënten in de kneed machine voor 10 minuten ongeveer tot de deeg super zacht is en iets plakkerig is gekneden.
Laat de deeg bedekt rusten voor 1 uur ongeveer, de mijne was binnen 30 minuten gerezen, met dit warme weer.
Vorm van de deeg kleine bolletjes naar keuze hoe groot.
Maak ze rond en plat vul ze met 1volle etlp van de vulling en maak ze lang met een punt zoals op de foto's.
Zet ze op bakplaten om te rijzen voor 20 tot 30 minuten ongeveer.
Besmeer ze met eigeel en melk en bestrooi ze met sesamzaad en nigella zaadjes.
Bak ze voor verwarmde oven op 190/ 200 graden Celsius.
Voor 20 tot 25 minuten tot ze goudbruin zijn gebakken.

Zet ze op een rooster om af te koelen, bedek ze met een theedoek.

1 broodje heb ik met roomkaas gevuld.
Eet smakelijk en geniet ervan.

Ik vindt ze heerlijk met pittige chilisaus.

Deze broodjes maak ik al jaren voor de ramadan.
Zonder de ramadan zijn ze ook een aanrader, maar bij is het zo ingeslopen.
Met gewone soep of harirasoep zijn ze heerlijk.

Reacties

Populaire posts