Tagine met kip, uien en rozijnen ( zoete tagine)




Ingrediënten.
1 kip in stukjes gesneden
1 kilo uien
100 gram gele rozijnen.
3 kaneel stokjes
1 thlp curcumma poeder
1 thlp paprikapoeder
1 thlp peper
Zout
Halve bollouin blokje met kip smaak.
Paar safraan draadjes
1 thlp gemberpoeder
1 thlp ranzige boter
1 glas water, 200 ml.
1 etlp suiker.
Snufje kaneelpoeder
Olijven olie om te bakken.

Voorbereidingen.
Was de rozijnen en laat ze in een kom wellen met water, voor later gebruik.
Was de kip en sneed het in stukken, bak de kip in een gewone pan of een aarden tagine met olie, voor 10 minuten lang.
Voeg de kruiden toe, ook de suiker en ranzige boter.
Voeg teglijkertijd de kilo uien toe, die schoon zijn gepeld en in dunne ronde stukjes zijn gesneden.
Zet de kaneel stokjes op de uien stapel op de kip in de pan.
Voeg het water gelijk erbij met de uien, de uien hoeven niet gebakken te worden, maar gaar te koken met de kip.
Als je het in een aarden tagine bereid, dan moet het op een lagere vuur koken voor zeker anderhalf tot alles gaar is.
In een een gewone pan is de kook tijd minder omdat het op een normaal vuur kookt.
Zodra de uien gaar zacht zijn gekookt, dan kunnen de rozijnen en het snufje kaneelpoeder erbij, en laat dit een half uur zeker samen koken in de tagine, maar in de normale pan is het 10 minuten genoeg.

Eet smakelijk en geniet ervan, het is een heerlijke zoete tagine.
Eet het met Marokkaanse brood.

Deze gerecht is ook te bereiden met vlees naar keuze, ik doe het met rundvlees, lams vlees is ook aanrader.

Reacties

Populaire posts