Zeer zachte Marokkaanse broden.








Ingrediënten.
4 kleine broden.
900 gr bloem
100 fijne griesmeel
7 gr droge gist korrels
2 thlp suiker
20 gr zout
3 etlp zachte roomboter
4 etlp zonnebloemolie
560/ 600 ml lauwwarme water.

Bereidingswijze.
Kneed alle ingrediënten in de kom van een kneedmachine voor 10 minuten lang tot de deeg zacht en iets plakkerig is.
Bedek de kom met een theedoek of plastic zak, en laat het voor 1 uur rijzen.
Strooi op je werk plek royaal met bloem en vorm daar in de broodjes, maak ze dun en rond zoals op de foto's.
Zet ze op bakplaat bedekt met bakpapier.
Bedek ze met een theedoek om te rijzen voor 30 minuten ongeveer.
Verwarm de oven op 250 graden Celsius.
Bak de broodjes in de warme oven op 250 graden Celsius, hoe hoger het vuur hoe beter voor deze broodjes, voor alle Marokkaanse huisbroden.

Zet ze op de rooster om af te koelen, bedek ze gelijk met een theedoek, zo blijven ze zacht.

Eet smakelijk.

Deze broodjes zijn zo heerlijk dat je niet genoeg van kan krijgen.
Door toevoeging van de boter en olie zijn ze super zacht en luchtig, ik doe dit al jaren zo.
Enyoj ‼

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts