Kip met aardappelen en waspeen.
Ingrediënten.
Voor 5/ 6 personen.
1 hele kip in stukken gesneden.
500 gr waspeen
1.1/2 aardappelen, gescheeld en door vieren gesneden.
5 etlp olijven olie
Wat thijm en oregano, het liefst de verse maar droge mag ook.
Zout.
Halve ingemaakte citroen, in stukjes snijden, te koop bij de Marokkaanse slagers.
3 knoflookjes.
Hoe je de kip moet wassen op zijn Marokkaans.
Ik doe de kip in bak vol met water.
Daarna 1 citroen door vieren snijden de sap ervan en de rest gaat er ook bij, daarna doe ik 2 etlp zout erbij en laat dit voor zeker een uur goed intrekken in de kip, daarna maak ik de kip goed schoon met veel water en daarna haal ik al het vet en de haartjes van af, zo wordt je kip lekker met bakken en is de stank ook gelijk weg.
Kruiden mengsel voor de kip.
2 thlp curcumma poeder
2 thlp gember
2 thlp peper
1 thlp komijnpoeder
2 thlp paprikapoeder
2 thlp zout.
1 etlp roomboter
Snufje ranzige boter, (ingemaakte boter)dit is stink boter, hoe te maken kan je in mijn blog vinden, het mag maar hoeft niet in het gerecht.
Wrijf al deze kruiden en de boter goed in de kip.
Bereidingswijze.
Schil de aardappelen en snij ze door midden in vier stuks, doe ze in de ovenbak vorm.
Doe precies ook zo met de waspeen.
Daarna gaan de kip stukjes op de aardappelen en waspeen, doe ook wat zeezout of gewone zout bij de aardappelen en waspeen.
Doe de olijven olie erbij, thijm en oregano en ook de stukjes ingemaakte citroen.
Zet de ovenvorm in de voorverwarmde oven op 200 graden Celsius voor 1 uur tot anderhalf uur tot de groentes en de kip gaar gebakken is, met een krokante korst.
Eet smakelijk, besha we raha.
Reacties
Een reactie posten