Taktouka salade met paprika.


Ingrediënten.
3 gegrilde paprika's,
4 grote rijpe vlees tomaten
5 etlp olijven olie voor het bakken.
3 teentjes knoflook, zeer fijn gehakt.
2 etlp fijn gehakte peterselie en koriander.
1 thlp Peper
Zout
2 etlp paprikapoeder
Halve thlp komijnpoeder.

Bereidingswijze.
De paprika's moet je ruim van te voren al klaar hebben.

Grill de paprika’s boven het vuur of in de oven, doe ze dan gelijk in een dichte platich zak om te zweten, verwijder de pitten en de huid en snijd ze in kleine stukjes op de snee plank.

Doe de tomaten in badje met gekookt water tot de schil af gaat.
Verwijder de schil en het zaadjes van de tomaten, snijd ze in stukjes en bak ze in olijfolie.
Voeg de knoflook, peterselie, koriander en paprika, komijn, peper en zout toe.
Laat dit 10 minuten zacht koken.

Snijd de gegrilde paprika in stukjes en voeg het aan de tomatensaus toe.
Roer dit goed door en laat het nog eens 10 minuten samen zacht koken.

Serveer het lauw of warm als salade sausje.

Eet smakelijk.👌

Reacties

Populaire posts