Foccacia's met mozerella en zachte broodjes.









Ingrediënten.
2 etlp zachte roomboter
1 kilo bloem
4 etlp olie
20 gr zout
7 gr gist korrels
1 thlp suiker .
680 ml lauwwarme water.

Voor de garnering van de focaccia's.
1 bol mozzarella, verdelen over 2 broden.
Zeezout, snufje grove gemalen peper en wat Italiaanse kruiden.
3 etlp olijven olie

Bereidingswijze.
Neem een grote kom.
Doe alle ingrediënten erin en roer met een een pollepel of je hand tot je een plakkerig deeg hebt, voor ongeveer een minuutje.

Dek de kom af met een douchemuts of stuk plastic folie.

Zet het weg om te rijzen voor 1 uur.
Bestrooi je werk plek met veel griesmeel en bloem.
Vorm de broodjes zoals ik heb gedaan zie foto's.
Deze deeg is erg plakkerig.
Vorm de broodjes met veel bloem en fijne griesmeel.
Mocht de deeg nog aan je handen kleven vet ze in met olie of water.
Zoals jullie hebben kunnen zien heb ik 2 focaccia's met mozerella kaas olijvenolie belegd en met kruiden bestrooid.
Van de ander restant deeg heb ik 2 lange stokbroden en 2 ronde broden vorm gegeven.
Zet ze op de bakplaat bedekt met bakpapier en iets bestrooid met griesmeel.

Bedek ze weer om voor 30 minuten ongeveer om te rijzen .
Verwarm de oven op 200/220 graden Celsius.
Bak ze voor ongeveer 25 minuten lang tot ze goudbruin zijn gebakken.

Deze broodjes zijn echt héérlijk super zacht en luchtig.

Er is totaal geen verschil met kneden en niet kneden, ik doe dit al zolang op deze manier, ik maak vele brood soorten met no knead manier, zodra je het onder de knie hebt ga je niks anders willen maken als je tijd gebrek hebt of geen zin om de kneed machine te pakken.

Succes ermee en eet smakelijk alvast.


Reacties

Populaire posts