Tagine met rundvlees, aardappelen en spergiebonen.




Ingrediënten.
Rundervlees, 3 grote stukken of vlees naar keuze.
3 grote rijpe vleestomaten.
2 grote uien
3 etlp koriander en peterselie fijn gehakt.
500 gr spergiebonen, in stukken gesneden.
4 stuks aardappelen in kleine stukjes gesneden.
Halve bollouinblokje van de vleeskeuze.
Zout
1 thlp peper
Paar safraan draadjes.
1 thlp gemberpoeder
1 thlp curcumma poeder.
1 citroen.
Olijvenolie om te bakken.
Ongeveer - + 100/ 150 ml water om te koken.

Bereidingswijze:
Bak de vlees tot je geen bloed meer ziet voor 20 minuten ongeveer.
Voeg de uien erbij en bak het nog paar minuten samen.
Voeg de tomaten en de kruiden aan de vlees toe en bak dit 5 minuten samen.
Voeg nu de groentes toe en de aardappelen, en strooi daar nog wat groen op, zet de tagine deksel op en laat het op lage vuur gaar koken, voor bijna 2 uur lang, zodra de vlees en de groentes gaar zijn kan je de tagine uit zetten om af te laten koelen.

Eet dit met Marokkaanse brood.
Eet smakelijk, besha we raha.

Reacties

Populaire posts