Kip met spergiebonen, rijst en aardappelen stukjes.
Ingrediënten.
Voor 5/6 personen.
3 grote uien, grof gehakt.
2 knoflookjes, fijn gehakt.
1 glas basmati rijst, ik gebruik kinder plastic beker van de Ikea, je kan meer rijst nemen als je wil.
2 zakjes kant en klare toscaanse aardappelpaartjes van de Lidl bij de koelkast te vinden.
1 kilo kipfilet in stukken gesneden na het wassen.
Kilo spergiebonen.
Kruiden voor de kip, zout, 1 thlp peper, 2 thlp curcumma poeder, 2 thlp gember, 2 thlp komijnpoeder, 2 thlp paprikapoeder, hoe meer kruiden hoe lekker de kip wordt.
Bereidingswijze.
Was de rijst grondig door voor paar keer onder de kraan, ik doe het meer dan 5 keer tot het schoon is.
Kook de rijst met zout.
De spergiebonen in tweeën breken, wassen en koken in gekookt water met zout, tot ze beetgaar zijn, kook ze niet al te zacht want ze gaan nog even in de oven.
Bak de aardappelen in een scheutje olijven olie tot ze gaar goudbruin zijn gebakken.
Hak de de uien in grove stukken en bak het in olijven olie en 2 etlp bakboter.
Na 5 minuten ongeveer als de uien bijna glazig zijn gebakken, kunnen de knoflookjes erbij, bak ze een minuutje met de uien.
Voeg de kip stukjes, kruiden en zout erbij en bak ze samen met de uien tot alles gaar gebakken is.
Zet de oven aan op 230 graden Celsius.
Doe de gebakken kip en spergiebonen bij elkaar en zet ze in een ovenvorm, om even voor paar minuten samen te bakken in de hete oven voor 6 tot 10 minuten.
Ik heb voor rijst en aardappel stukjes gekozen, de 1 wil rijst de ander aardappelen, dus keus voor beiden.
Eet smakelijk.
Reacties
Een reactie posten