Rijst met kip en doperwten.( Marokkaans)



Ingrediënten.
3 grote uien
Kip filet, 500 gr.
5 grote vlees tomaten de rijpere, hoe meer tomaten hoe meer saus je hebt.
Handje koriander en peterselie fijn gehakt
400 gram doperwten, van de Turkse of Marokkaanse winkels.
3 knoflookjes
Zout
1 kip bollouinblokje
1 thlp paprikapoeder
2 thlp curcumma poeder
1 etlp gember poeder
1 etlp peper
Paar safraan draadjes
600 gram parboiled rijst goed schoon wassen voor gebruik, goed voor 5 personen.

Bereidingswijze.
Was de rijst en kook het gaar in een pan met water en 2 thlp curcummapoeder of een paar safraan draadjes. Voor meer smaak heb ik 1 kip of( groente) bollouinblokje aan toegevoegd.

Bak de gesnipperde uien in olijven olie voor 5 minuten lang tot het bruin glazig is geworden tijdens het bakken.
Voeg de knoflookjes erbij en bak ze 2 minuten samen.
Voeg nu de gewassen kip in stukjes erbij en bak ze zeker 7 tot 10 minuten ongeveer samen.
Voeg de fijn geraspte tomaten, zonder schil erbij en de fijne gehakte peterselie en koriander.
Bak dit goed samen met de kruiden en het bollouinblokje erbij voor paar minuten.
Voeg 400 ml water bij en kook dit voor 30 minuten ongeveer tot de kip mals en zacht is gekookt.
Kook de doperwten als het laatst erbij voor 10 minuten ongeveer met de kip mengsel bij, of tot de doperwten zacht zijn gekookt met de kip.

Doe de droge gekookte rijst op een diepe bord en daarop de saus de kip en doperwten.

Dit is een Marokkaanse kip, rijst gerecht.

Eet smakelijk en geniet ervan.

Reacties

Populaire posts