Wortelsalade, (Marokkaans).
Wortelsalade.
Ingrediënten.
400 gr waspeen of gewone wortelen, ik heb voor waspeen gekozen.
Zout
Water om te koken, in een ruime pan.
1 etlp azijn of citroensap, mag meer zijn.
1 etlp zonnebloemolie
1 tot 2 etlp peterselie fijn gehakt.
Bereiden.
Schrap de wortelen, snijd doormidden en snijd de wortelen in plakjes, hoe klein ze moeten is aan jou.
Kook ze beetgaar in water met wat zout.
Giet ze af en laat ze afkoelen in een diepe bord.
Als ze afgekoeld zijn, voeg je de citroen sap of de azijn en de rest toe, roer dit goed door de gekookte wortelen.
Als je van meer azijn of citroen kan je meer nemen, ik doe het op gevoel.
Eet smakelijk.
Zout
Water om te koken, in een ruime pan.
1 etlp azijn of citroensap, mag meer zijn.
1 etlp zonnebloemolie
1 tot 2 etlp peterselie fijn gehakt.
Bereiden.
Schrap de wortelen, snijd doormidden en snijd de wortelen in plakjes, hoe klein ze moeten is aan jou.
Kook ze beetgaar in water met wat zout.
Giet ze af en laat ze afkoelen in een diepe bord.
Als ze afgekoeld zijn, voeg je de citroen sap of de azijn en de rest toe, roer dit goed door de gekookte wortelen.
Als je van meer azijn of citroen kan je meer nemen, ik doe het op gevoel.
Eet smakelijk.
Reacties
Een reactie posten