Tagine met gehakt en aardappelen.
Ingrediënten.
300/ 400 gr gehakt naar keuze.
Kruiden voor het gehakt.
Zout
2 thlp paprikapoeder
1 thlp peper
1 thlp curcumma poeder
1 thlp gemberpoeder.
Kruiden voor het gehakt.
Zout
2 thlp paprikapoeder
1 thlp peper
1 thlp curcumma poeder
1 thlp gemberpoeder.
Halve thlp komijnpoeder.
Kneed al deze kruiden in de het gehakt en zet het in de koeling voor later gebruik.
6 of 7 grote aardappelen, hangt van je tagine hoe groot die is.
2 grote uien
4 grote vlees tomaten
Handje koriander en peterselie fijn gehakt.
Olijven olie om te bakken.
Zout naar smaak.
1 thlp curcumma poeder
1 thlp paprikapoeder
1 thlp peper
1 vlees bollouin blokje naar de keus van het vlees.
300/ 400 ml water.
Bereidingswijze.
Bak de gesnipperde uien in olijven olie voor 10 minuten ongeveer tot ze goudbruin zijn gebakken.
Voeg de tomaten erbij en bak dit voor 2 minuten samen.
Schil de aardappelen en en sneed ze in dunne en ronde plakjes, doe ze op de uien en tomaten rondom de tagine.
Doe de kruiden, blokje en het groen erbij.
Giet het water erbij en laat het gaar koken voor 1 tot anderhalf uur tot de aardappelen bijna gaar zijn gekookt, met de deksel op, op het laagste vuur stand.
Doe op het laatst de klein gevormde gehakt balletjes erbij en laat dit nog gaar mee koken met de deksel erbij, voor 15 tot 20 minuten ongeveer, of tot ze gaar zijn, ook op lage vuur stand.
Eet smakelijk.
Het is echt een heerlijke tagine, zeer aan te raden.
Kneed al deze kruiden in de het gehakt en zet het in de koeling voor later gebruik.
6 of 7 grote aardappelen, hangt van je tagine hoe groot die is.
2 grote uien
4 grote vlees tomaten
Handje koriander en peterselie fijn gehakt.
Olijven olie om te bakken.
Zout naar smaak.
1 thlp curcumma poeder
1 thlp paprikapoeder
1 thlp peper
1 vlees bollouin blokje naar de keus van het vlees.
300/ 400 ml water.
Bereidingswijze.
Bak de gesnipperde uien in olijven olie voor 10 minuten ongeveer tot ze goudbruin zijn gebakken.
Voeg de tomaten erbij en bak dit voor 2 minuten samen.
Schil de aardappelen en en sneed ze in dunne en ronde plakjes, doe ze op de uien en tomaten rondom de tagine.
Doe de kruiden, blokje en het groen erbij.
Giet het water erbij en laat het gaar koken voor 1 tot anderhalf uur tot de aardappelen bijna gaar zijn gekookt, met de deksel op, op het laagste vuur stand.
Doe op het laatst de klein gevormde gehakt balletjes erbij en laat dit nog gaar mee koken met de deksel erbij, voor 15 tot 20 minuten ongeveer, of tot ze gaar zijn, ook op lage vuur stand.
Eet smakelijk.
Het is echt een heerlijke tagine, zeer aan te raden.
Reacties
Een reactie posten