Rijst met fruit de la mer ( vis mix)
Ingrediënten.
6 personen.
500 gr parboiledrijst
5 paprika's gele en rode.
Een volle kom diepvries doperwten, liever bij de Turkse winkel of Marokkaanse slager kopen, daar ze zijn groot en lekker zoet.
3 uitjes.
3 rode knoflookjes
Paar steeltjes koriander en peterselie, fijn gehakt.
400 tot 500 gr mix van vis soorten naar keus (fruit de la mer)
Je kan ook kip filet stukjes bij doen, in combinatie met vis zoals bij paella gerecht.
Zout naar smaak.
3 thlp vis kruiden of 1 vis bollouin blokje.
2 thl curcumma poeder
2 thlp paprikapoeder
1 thlp peper
1 thlp gemberpoeder.
1 thlp komijnpoeder.
Bereidingswijze.
Kook de paar keer gewassen rijst met zout en 2 thlp curcumma poeder en wat safraan draadjes.
Tot het gaar is en droog is van al het vocht.
Bak de gesnipperde uien met de fijn gehakte knoflookjes met olijvenolie.
Bak de klein gesneden paprika mee.
Voeg ook de doperwten toe.
Voeg de koriander en peterselie toe en bak het samen.
Laat dit even 5 minuten samen koken met de deksel op de pan met alle kruiden erbij, mocht je nog meer smaak aan toe willen voegen dat mag.
Voeg de vis mix bij de groente en kook dit voor paar minuten samen tot de vis mix en de groente beet gaar zijn.
Nadien doe je de groente vis mix bij de rijst en roer dit goed door elkaar tot de smaken in de rijst zijn getrokken.
Seveer het met een frisse salade.
Eet smakelijk.
Reacties
Een reactie posten