Zoete vlecht brood.


Ingrediënten.
500 gr bloem
100 gram zachte roomboter, zoutloos.
200 ml lauwwarme melk
1 zakje gist
25 gram fijne suiker.
1 ei
10 gram zout.

Voor bestrijken
1 eigeel en melk.

Bereidingswijze.
Doe alle ingrediënten in een kom en kneed het voor 10 minuten lang tot de deeg zacht iets plakkerig is .
Laat het deeg voor ongeveer 1 uur rusten tot het verdubbbeld is in volume.
Vorm van de deeg een vlecht brood.
Zet het in een gevette brood Vorm.
Zet de brood op een warme plaats om te rijzen voor ongeveer 30 minuten.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Bestrijk de bovenkanten met een losgeklopt ei en melk en bak de brood op 20 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven op 170 graden Celsius.
Tot hij gaar bruin is.
Laat de brood nog even in bakvorm staan voor 10 minuten.

Zet de brood op taartrooster om af te koelen en bedek het met een theedoek.

Reacties

Populaire posts