Muffins met wortelen en walnoten










15 stuks muffins.
Ingrediënten
200/220 g bloem
190/200 ml olie
170/200 gr rietsuiker of lichte bruine suiker.
3 eieren
1 bakpoeder
1 sinaasappel de sap en rasp van.
1 thlp kaneelpoeder
50 gr in stukkengehakte walnoten.
200 gr wortelen geraspt.
Voor de topping:
300 gr roomkaas.
4 tot 5 etlp suiker poeder.
2 etlp lemoncurd alleen als je het in huis hebt, geeft heerlijke smaak aan.

Voorbereiding:
Meng de suiker, met de meel, bakpoeder, kaneel en sinaasappel rasp in een kom.
Klop de eieren los met de olie en roer samen met de geraspte wortel en walnoten door het mengsel.
Verdeel het beslag over de muffinbakvorm en bak circa 20 minuten in de oven op 180 graden Celsius.

Neem de bakvorm uit de oven en laat de muffins afkoelen en maak intussen de topping klaar.

Meng de roomkaas met de lemoncurd en de poedersuiker tot een glad mengsel.
Je kan ook citroen of sinaasappel sap in plaats van lemoncurd doen.

Verdeel met een etlp de topping over de afgekoelde muffins en bestrooi met nog met geraspte wortelen of walnoten.

Reacties

Populaire posts