Chocolade, brioche brood



Chocolade, gevlochten brioche krans. 

Ingrediënten.
500/ 550 gr bloem
200 g roomboter, gesmolten de ongezouten.
100/ 130 g melk, lauwwarme.
2 eieren
50/100 g suiker .
10 gr zout
7 g instant gist
1 eigeel en 5 eetlepel melk, voor het besmeren.
Choco pasta of chocolade druppels.
En amandelen schafsel.

Bereidingswijze.
In een kom, de gist met suiker in beetje opgewarmde melk oplossen.
Eieren, de rest van het melk, zout en de gesmolten boter toevoegen en kneed de ingrediënten voor ongeveer 10 minuten lang.
Met een machine of handen ,voeg de meel toe, kneed de deeg tot hij zacht en plakkerig is.
Bedek de kom en laat het deeg rusten gedurende twee uur bij kamertemperatuur en of tot hij omhoog is gerezen.

Neem het deeg uit de kom en op met een beetje bloem bestoven werkvlak de deeg verdelen in paar ballen.
Maak ze plat en besmeer of vul 1 bal met de chocolade druppels of pasta en maak het dicht en mooi rond en leg ze in de bakvorm ze naar keuze.
Bedek de broodjes met plastik zak.
Laat het weer rijzen tot de deeg mooi omhoog komt en de broodjes verdubbeld zijn in volume .
Besmeer de broodjes met 1 eigeel en 5 eetlepels melk, roer de mengsel goed Door elkaar.
Besmeer ze lichtelijk met borstel niet op duwen anders zakken ze in.
En versier ze met de amandelen schafsel.
Verwarm de oven op 170 /180 graden.
Bak ze voor 25 tot 30 minuten tot ze gaar en goud bruin zijn.

Laat de brioche afkoelen, en met een theedoeken bedekt, voordat je het aansneed.
Voor ongeveer zeker 1 tot 2 uur .

Reacties

Populaire posts