Pompoen cake rol met walnoten.


 

Ingrediënten.
170 gram pompoenpuree.
190 gram suiker
90/100 gram bloem
3 eieren
1 thl bakpoeder
1 thl kaneelpoeder en snufje nootmuskaat.
50 gram walnoten gehakt of pecannoten.
poedersuiker ter decoratie
250 gram roomkaas van de lidl of mascarpone ook daar te koop.
150 gram poedersuiker.
1 etlp citroensap of 1 etl lemoncurd.
Pompoen cakerol maken.

Verwarm de oven voor op 170/ 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
Vet het bakpapier in met boter of olie.

Voorbereiding.
Doe de eieren in een beslagkom en klop deze in een paar minuten luchtig
Voeg de suiker en de pompoenpuree toe en klop nogmaals goed door.

Voeg de gezeefde bloem, bakpoeder en de kaneel en nootmuskaat toe en meng het goed door elkaar.
Verdeel het beslag over de bakplaat en bestrooid met de fijngehakte walnoten over het beslag.
Bak de cake ongeveer 10/15 minuten en voel dan of de cake terugveert als je er zachtjes op drukt, dan is de cake klaar, het gaat best snel, omdat elke oven anders is, bij mij is hij in 10 minuten gaar, dus goed in de gaten houden.

Haal de bakplaat uit de oven en haal de cake direct van de bakplaat af en leg deze op een schone theedoek.

Haal het bakpapier eraf en rol de cake op in de theedoek en laat afkoelen voor ongeveer 2 uur in de theedoek.

Maak nu de vulling van de roomkaas of mascarpone, meng het met de poedersuiker en 1 etlp citroensap of de lemoncurd, goed door tot het geen klonten meer heeft.

Als de cake goed koud is rol deze dan voorzichtig weer uit en besmeer de cake met het roomkaas of mascarpone mengsel, blijf hierbij enkele cm vanaf de rand.

Rol de cake weer op en dek deze af met schone theedoek en bewaar het in de koelkast voor 1 uur.

Bestrooi het met poedersuiker.
Eet smakelijk.

Pompoen klaar maken voor de puree.
Was de pompoen en schil het in kleine stukjes en kook het in water tot het zacht wordt.
Of gril het in de oven in kleine stukjes of in het geheel.
Als het afgekoeld is kan je het fijn pureren in de blender.





Reacties

Populaire posts