Romige courgette soep





Ingrediënten.
3 grote uien
4 courgettes
olijfolie om te bakken ongeveer 8 etlp.
3 teenjes knoflook
1 tl gedroogde Provençaalse kruiden
1.5 liter gekookte water.
Zout indien nodig en 1 thlp peper.
2 vegetarisch bollouin blokjes
200 / 250 ml slagroom.

Bereiden.
Snijd de uien en ook de courgette in blokjes.
Verhit de olie in een soeppan en fruit de uien 5 min op iets lage vuur.
Pers de knoflookjes, voeg dat toe aan de pan en bak dat even samen op een laag vuur.
Voeg de courgettes en de provençaalse kruiden toe en bak dat nog 3 tot 4 min samen.
Voeg de bouillon blokjes toe en de peper, breng aan de kook en laat het op een laag vuur 30 min zacht koken.

Pureer het courgettemengsel met de staafmixer tot een gladde soep.
Roer de slagroom erdoor en kook het nog 2 min op het vuur.
Breng het op smaak met zout en indien nog nodig peper.
Verdeel de soep over de kommen, en garneer het met droge koriander of peterselie of verse mag ook.

Eet smakelijk het is echt een heerlijke romige soep.


Reacties

Populaire posts