Appel kruimel cakejes










Voor 12 stuks heb je nodig:
Ingrediënten.
3 etlp amandelen meel
50 gram klein gehakte walnoten.
4 eieren
210 gr lichte bruine suiker
210 olie
200/ 230 bloem
1 zakje bakpoeder
1 citroen rasp en sap ervan.
12 stukken aluminium vormen te koop bij de toko.
En muffin bakvorm waar de vormen in gaan.

Voor de appels.
3 zure appels in kleine stukjes gesneden.
2 etlp suiker
Halve etlp kaneelpoeder.
Roer dit goed door elkaar in een bakje en zet het weg voor later gebruik.

Voor de kruimel deeg.
100 gram roomboter de ongezouten.
100 gram suiker
150 gram bloem.
Snufje zout.
Snijd de boter in kleine blokjes om het te verkruimelen.
Doe de boter met het zout in een ruime kom.
Voeg de bloem en suiker en zout toe en kneed het snel met je vingertoppen tot het in kruimels ontstaat.
Door dit snel te doen, wordt de boter niet zacht en krijg je geen klonten.
Bewaar het in de koeling voor later gebruik.

Bereiden van het beslag.
Klop met een garde of een mixer alle ingrediënten in een diepe kom tot een zachte beslag.
Voeg nu als laatst de walnoten stukjes bij, citroen rasp en sap ervan en roer dit goed door met een lepel.
Vet de bakvormen in met olie of boter.
Vul de vormen met het beslag, 1 ijsschep lepel is genoeg in alle vormen.
Daarna met 2 etlp appel vulling, en als laatst met 2 etlp kruimel vulling op de appel stukken.
Bak de cakejes op de voorverwarmde oven op 170 graden Celsius voor 15 tot 20 minuten ongeveer, of tot ze goudbruin zijn en droog is van binnen zijn.

Deze cakjes zijn erg luchtig en heerlijk na 3 dagen zijn ze nog steeds heerlijk en smeuïg.




Reacties

Populaire posts