mghenfer of ook genaamd als maoui
250 gr bloem
250 gr fijne griesmeel.
1 ei
10 gr zout
7 gr bakpoeder
7 gr gist korrels.
1 etlp suiker
400 ml lauwwarme melk
300/ 400 ml Lauwwarme water.
Zware pan van 20 cm.
Olie om te bakken en roomboter om de broodjes mee te besmeren als ze uit de pan komen.
Bereiden van het beslag.
Het beslag moet dun als bghrier (pannekoek) zijn.
Doe alle ingrediënten in de kom en meng alles goed door elkaar, voeg het water beetje bij beetje toe, roer dit met een garde goed door voor paar minuten of met een mixer, tot het deeg dun is als bghrier beslag.
Haal alle klonten uit het beslag, beslag moet klonten vrij zijn.
Zet het ongeveer voor 1 uur om te rijzen tot je bubbels ziet bedek het met een theedoek of plastic zak.
Om het pannenkoek (beslag) te bakken moet je de pan wat heet maken en dan met een 1 halve etlp olie besmeren, en bak de pannekoekjes niet op te hoge vuur, laat ze goed garen van binnen in.
Want ze verbranden snel, geef ze de tijd om rustig te bakken.
Vet steeds de bakpan in met olie aan beiden kanten, als je met een nieuwe pannenkoek begint.
1 soep lepel in de pan is genoeg.
Besmeer ze tijdens bakken en omdraaien met roomboter aan beiden kanten.
Deze pannenkoeken zijn zeer lekker en luchtig, ze smaken als bghrier en sfenj .
Is te eten met olijvenolie en honing en vooral lekker met een kopje Marokkaanse thee met mint.
Eet smakelijk Dames dit is zo makkelijke recept in no time heb je ontbijt of lunch op tafel.
Wil je meer maken dan verdubbel je het recept zoals ik nu heb gedaan.
Reacties
Een reactie posten