No knead Broden met kruiden, kaas en olijvenolie.
Ingrediënten.
1 thlp suiker
20 gr zout
1 kilo bloem
50 ml olijven olie
600 ml lauwwarme water
1 etlp roomboter
Pizza kruiden, of Italiaanse kruiden met zeezout.
Zakje met geraspte kaas naar keus en kruiden.
Bereidingswijze.
Doe de bloem in de kom, voeg een theelepel suiker toe en de gist.
Roer dat even door met de deeghaak of pollepel.
Voeg nu de zout toe.
Giet het water en olie bij het bloem mengsel en roer tot de bloem is opgenomen en het een plukkerig deeg is voor een duur van een halve minuut.
Dek de kom af met folie of een theedoek, laat het rijzen voor ongeveer 1 uur.
Bekleed bakplaten met bakpapier.
Bestrooi het werkblad lichtelijk met bloem en haal het deeg met de spatel uit de kom.
Laat zo veel mogelijk lucht in het deeg zitten.
Deel het deeg in stukken door het midden. Vouw het deeg voorzichtig.
Vorm snel de deeg in een ronde ballen de ronde panini broodjes, kruiden broodjes en gevulde kaasbrood.
Bestrijk de bovenkant met wat olie en strooi de kruiden over paar broodjes, voor de panini laat je het zo, zonder kruiden maar wel bestrijken met olie.
Zet alle broodjes op de bakplaten om te rijzen, bedek ze.
Kaasbrood.
1 ronde brood met kaas gevuld, dicht gemaakt, besmeer het met olie en bestrooi het met kaas en Italiaanse kruiden met zeezout.
Laat de broodjes rijzen op kamertemperatuur voor 30 minuten ongeveer.
Alle broodjes bak je voor 25 minuten ongeveer tot ze goudbruin zijn op 220 graden Celsius in een voorverwarmde oven.
Haal ze uit oven en bedek ze om af te koelen.
Eet smakelijk, het zijn echt o zo heerlijke broden en nog zonder 't kneden ook.
Ze smelten echt in je mond.
De olijven olie geeft ze extra toevoeging en smaak.
Kaas brood is erg zacht en luchtig mmm.
Je kan ook voor 1 soort broodjes kiezen en niet voor 3 soorten, zoals ik deed.
Alles is mogelijk met deze deeg.
Leef je uit zou ik zeggen😁👍.
50 ml olijven olie
600 ml lauwwarme water
1 etlp roomboter
Pizza kruiden, of Italiaanse kruiden met zeezout.
Zakje met geraspte kaas naar keus en kruiden.
Bereidingswijze.
Doe de bloem in de kom, voeg een theelepel suiker toe en de gist.
Roer dat even door met de deeghaak of pollepel.
Voeg nu de zout toe.
Giet het water en olie bij het bloem mengsel en roer tot de bloem is opgenomen en het een plukkerig deeg is voor een duur van een halve minuut.
Dek de kom af met folie of een theedoek, laat het rijzen voor ongeveer 1 uur.
Bekleed bakplaten met bakpapier.
Bestrooi het werkblad lichtelijk met bloem en haal het deeg met de spatel uit de kom.
Laat zo veel mogelijk lucht in het deeg zitten.
Deel het deeg in stukken door het midden. Vouw het deeg voorzichtig.
Vorm snel de deeg in een ronde ballen de ronde panini broodjes, kruiden broodjes en gevulde kaasbrood.
Bestrijk de bovenkant met wat olie en strooi de kruiden over paar broodjes, voor de panini laat je het zo, zonder kruiden maar wel bestrijken met olie.
Zet alle broodjes op de bakplaten om te rijzen, bedek ze.
Kaasbrood.
1 ronde brood met kaas gevuld, dicht gemaakt, besmeer het met olie en bestrooi het met kaas en Italiaanse kruiden met zeezout.
Laat de broodjes rijzen op kamertemperatuur voor 30 minuten ongeveer.
Alle broodjes bak je voor 25 minuten ongeveer tot ze goudbruin zijn op 220 graden Celsius in een voorverwarmde oven.
Haal ze uit oven en bedek ze om af te koelen.
Eet smakelijk, het zijn echt o zo heerlijke broden en nog zonder 't kneden ook.
Ze smelten echt in je mond.
De olijven olie geeft ze extra toevoeging en smaak.
Kaas brood is erg zacht en luchtig mmm.
Je kan ook voor 1 soort broodjes kiezen en niet voor 3 soorten, zoals ik deed.
Alles is mogelijk met deze deeg.
Leef je uit zou ik zeggen😁👍.
Reacties
Een reactie posten