Paprika soep.



Ingrediënten.
5 rode paprika’s
4 kleine uitjes of 2 grote.
3 teentjes knoflook
Olijfolie om te bakken
2 thl paprikapoeder
1.5 liter water
2 bouillon tabletten naar eigen smaak.
100 ml creme fraiche of room.
Zout en peper.
1 thlp Provençaalse kruiden.

Bereidingswijze.
Snijd de paprika’s in vieren en verwijder de zaden en zaadlijsten uit de paprika's.
Verhit de olijfolie en bak daarin de gehakte uitjes voor 3 minuten ongeveer.
Voeg de fijn gehakte knoflookjes toe en bak het even mee.
Voeg de paprika blokjes bij en bak nu alles zacht voor 10 minuten ongeveer.
Voeg het gekookte water toe en breng aan de kook, voeg dan de bouillonblokjes en kruiden toe en roer goed door.
Laat de soep nog 20 tot 30 minuten pruttelen tot dat de groentes zacht zijn.
Voeg de crème fraiche of de room bij, kook het nog 1 minuut mee.
Pureer alles met een staafmixer.
Breng de soep eventueel nog op smaak met zout en peper.

Garneer eventueel met fijngehakte peterselie.


Je kan ook 2 wortelen en 3 Roma tomaatjes bij koken, zo krijgt de soep meer smaak.

Reacties

Populaire posts