Witte brood in een cake bakvorm.



Ingrediënten.
500 gr bloem
10 gr zout
2 thl suiker
2 etlp roomboter
5 etlp zonnebloem olie
7 gr droge gist korrels
250 ml lauwwarme melk
En olie om te besmeren.

Bereidingswijze.
Kneed alle ingrediënten voor ongeveer 10 minuten tot de deeg zacht is.
Bedek het en laat het 1 uur ongeveer rijzen tot de deeg omhoog komt.
Vet de bakvorm in met olie en bestrooi het met wat bloem.
Bol de deeg in een ronde broodjes en zet ze in de vorm om te rijzen voor ongeveer 30 minuten tot 40 minuten ongeveer.
Besmeer de broodjes lichtelijk met wat olie.
Bak de brood in een voorverwarmde oven op 180/ 200 graden Celsius voor 25 tot 30 minuten ongeveer tot de brood goudbruin is gebakken.
Haal de bakvorm uit de oven en zet het op een rooster om af te koelen.
Besmeer nog keer de brood met gesmolten boter aan de bovenkant voor een mooie glans.
Na 10 minuten kan de brood uit de vorm.

Reacties

Populaire posts