Tagine met rundvlees, artisjokken en doperwten.


 Verse artisjokken

 Artisjoks uit de vriezer, kant en klaar te koop.



Ingrediënten.
Rundervlees, 3 grote stukken.
3 grote rijpe vleestomaten.
2 grote uien
3 etlp koriander en peterselie fijn gehakt.
7 stuks artisjoks.
Kom vol doperwten uit de vriezer, het beste bij de Marokkaanse of Turkse winkel kopen, die is meer van smaak en groter.
Halve bollouinblokje van de vleeskeuze.
Zout
1 thlp peper
Paar safraan draadjes.
1 thlp gemberpoeder
1 thlp curcumma poeder.
1 citroen.
Olijvenolie om te bakken.
Ongeveer - + 100 ml water om te koken, als je groente van de koeling gebruikt dan moet je minder water gebruiken want daar zit ook genoeg vocht in.

Ik denk dat iedereen weet hoe je artisjokken kan schoonmaken, halveer ze dasrna in 2 stukken.
Halveer 1 citroen en zet ze in een bak met koud water in, om verkleuren te voorkomen van de artisjokken in water met citroen.

Bereidingswijze:
Bak de vlees tot je geen bloed meer ziet.
Voeg de uien erbij en bak het nog paar minuten samen.
Voeg de tomaten en de kruiden aan de vlees toe en bak dit 5 minuten samen.
Voeg nu de groentes toe naar keuze, ik heb nu voor artisjok en doperwten gekozen, en strooi daar nog wat groen op, zet de tagine deksel op en laat het op lage vuur gaar koken, voor bijna 2 uur lang, zodra de vlees en de groentes gaar zijn kan je de tagine uit zetten om af te laten koelen.

Eet dit met Marokkaanse brood.
Eet smakelijk, besha we raha.

Reacties

Populaire posts