Kip met rijst, Marokkaans.



Ingrediënten.
5 grote uien
Kip stukjes, naar keuze.
6 grote vlees tomaten de rijpere, hoe meer tomaten hoe meer saus je hebt.
Handje koriander en peterselie fijn gehakt
3 knoflookjes
Zout
1 en een halve kip bollouinblokje
1 thlp paprikapoeder
2 thlp curcumma poeder
1 etlp gember poeder
2 etlp peper
Halve zak parboiled rijst goed schoon wassen voor gebruik, goed voor 5 personen.

Bereidingswijze.
Was de rijst en kook het gaar in een pan met water en zout en 2 thlp curcummapoeder en zet het apart voor later, voor meer smaak kan je halve kip bollouinblokje aan toe voegen.

Bak de gesnipperde uien in olijven olie voor 5 minuten lang tot het bruin glazig is geworden tijdens het bakken.
Voeg de knoflookjes erbij en bak ze 2 minuten samen.
Voeg nu de gewassen kip erbij en bak ze zeker 7 tot 10 minuten ongeveer samen.
Voeg de fijn geraspte tomaten erbij en de fijne gehakte peterselie en koriander toe.
Bak dit goed samen met de kruiden en het bollouinblokje erbij voor paar minuten.
Voeg 400 ml water bij en kook dit voor 40 minuten ongeveer tot de kip mals en zacht is gekookt.
Doe de droog gekookte rijst op een bord en daarop de saus en de kip.

Dit is een Marokkaanse kip met rijst gerecht.

Eet smakelijk en geniet ervan.

Reacties

Populaire posts