Appelcake met mascarpone glazuur.




Ingrediënten.
4 eieren
190 gr suiker
200 ml olie of boter.
200 gr bloem
1 zakje bakpoeder.
2 zakjes vanille suiker
1 zure appel, gescheeld en in stukjes gesneden.
4 etlp suiker met 2 thlp kaneel.

Voor de topping.
Bakje mascarpone
5 thlp kant en klare lemoncurd.
2 etlp poedersuiker
Paar walnoten en pecannoten, lichtelijk geroosterd en in stukken gehakt.

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Mix de eieren met de olie, en de suiker.
Voeg de bloem de bakpoeder, en de rest toe en mix, meng dit goed door tot een zachte beslag.
Besmeer de bakjes goed met de boter en bestrooi ze met de mengsel van de suiker met kaneel op de bodem van de bakvormen, leg de stukjes appel op de suiker met kaneel en giet de het beslag op de appels.
Bak de cake vormen, (ze ziin te koop zijn bij weekend bakery) op 180 graden Celsius voor 25 minuten tot ze goudbruin en droog zijn van binnen.
Haal ze uit de oven en zet ze op rooster om af te koelen.
Besmeer ze met het glazuur van de mascarpone, die je van te voren goed in kom hebt gemengd in een kom.
En bestrooie ze met de stukjes noten.

Eet smakelijk en geniet ervan, het is een heerlijke cake.


Reacties

Populaire posts