Kaas, peterselie trekbrood









Voor het deeg.
500 gram tarwebloem
7 gr gist
1 ei (los geklopt)
10 gram zout
1 thl suiker
30 gram olie
2 etlp boter
250/ 270 ml lauw warm melk.
1 bosje peterselie fijn gehakt, niet de harde steeltjes.
1 bol mozzarella in stukken gesneden.
150 gr geraspte kaas naar keuze.
1 eigeel en 4 etlp melk, roer dit goed los.

Bereidingswijze.
Meng bloem met de gist in de kom van de deegmachine.
Kneed met de platte klopper de melk erdoor en voeg de overige ingrediƫnten toe.
Voeg het losgeklopte ei toe en mix alles tot plakkerig soepele deeg.

Doe het deeg over in een licht ingevette kom en laat het op kamertemperatuur in ± 1 uur tot dubbel volume rijzen.

Stort het deeg op een licht ingevette werkplek en verdeel in stukken van de gewenste grootte.
Bol ieder stukje deeg goed op: maak een rond zacht bolletje van, en zet het in een in gevette brood vorm, zoals op de foto's, tot je alle bollen hebt gehad.
Zet de broodvorm in de oven gedekt met theedoek kan niks mee geburen, de deeg zal snel rijzen binnen 20/30 minuten
Ga rustig de bollen met melk en ei mengsel borstelen en gelijk de geraspte kaas en mozerella en peterselie op strooien, doe het besmeren zachtjes van de melk zo voorkom je verzakking van de bollen.
Bak ze in een voorverwarmde oven, op 180 tot 200 graden Celsius, zo voorkom je ook verzakking van deeg als de oven warm is, is met alle deegwaren eigenlijk zo.
Bak ze in 25 minuten ongeveer tot ze goudbruin zijn.

Zet de trek brood op een rooster om af te koelen, haal de brood rustig uit de vorm.

Deze brood kan je ook in dunne plakken sneden nadat hij afgekoeld is.
Het is een heerlijke brood met gesmolten kaas, mozerella en peterselie.

Je kan ze ook in kleine broodjes, zoals punten of bolletjes vormen , zonder ze in de bakvorm te doen, gewoon zo op de bakplaat je kan ze elke gewenst vorm geven.

Lekker bij een soepje met iets van vlees, kaas of roomboter.
Eet smakelijk 

Reacties

Populaire posts