Pastinaak, mosterd soep.



Ingrediënten.
900 ml tot 1 liter gekookte water
2 etlp dijon mosterd
Olijven olie om te bakken
1 thlp Peper, zout alleen indien nog nodig.
1 grote ui
6 grote stuks pastinaak
2 stuks laurierblad
1 prei alleen de witte stuk van gebruiken.
Wat peterselie, voor versieren na het koken.
100 ml ongeslagen slagroom of waar room op de verpakking staat.

Bereidingswijze:
Schil de pastinakenen, en de prei, snijd het in kleine blokken.
Snijd de ui en de knoflook fijn.
Verhit de olijfolie in een pan.
Fruit hierin de ui zo’n 5 minuten aan.
Voeg nu de knoflook, prei en de stukken pastinaak toe en bak dit zo’n 4 minuten aan.
Voeg de 2 stuks laurierblaadjes toe.
Voeg peper, bouillonblokjes toe en breng het aan de kook en de zout naar smaak als het nog nodig is later na het koken.
Zet het vuur iets lager en kook dit voor 20 tot 25 minuten met de deksel op de pan.
Check of de pastinaken goed zacht zijn.
Neem de laurierblaadjes uit de soep.
Pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel nog een klein beetje gekookt water toe, als je de soep wat te dik vindt.
Voeg de room, mosterd aan de soep toe en breng nogmaals aan de kook voor 4 minuten.

Serveer de soep in

Garneer met droge of verse peterselie.
Met zelf gemaakte croutouns is het ook heerlijk.

Eet smakelijk, besha we raha.

Reacties

Populaire posts