NO knead Burger broodjes





Deeg.
500 gram tarwebloem
1 zakje gist, 7 gr
1 ei(los geklopt)
10 gram zout
2 etlp suiker
50 ml olie
280 ml lauw warm melk.

Afwerking topping.
30 ml melk
sesamzaadjes.

Bereidingswijze.
Meng de bloem met de gist in een diepe kom of teiltje.
Roer alle overige ingrediƫnten en de melk erdoor.
Voeg de olie, suiker en het zout toe.
Voeg het losgeklopte ei toe , roer alles door met een grote houten lepel, tot een plakkerig deeg, na paar seconden, kan je de deeg even doorhalen paar keer met je hand ook paar seconden

Laat het op kamertemperatuur in 1 uur tot dubbel volume rijzen.

Stort het deeg op een licht ingevette werkplek en verdeel, sneed de deeg in 8 tot 10 gelijke stukken.
Bol ieder stukje deeg goed op maak het rond en zet het in op de bakplaat , bedek de bakplaat met broodjes met een theedoek.
Laat ze rijzen voor 30 minuten ongeveer.
Rustig de bollen met melk borstelen en gelijk de sesamzaad op strooien doe dat zachtjes met de borstel en de melk zo voorkom je verzakking van de bollen.
Bak ze op de voorverwarmde oven op 180 graden Celsius voor 25 minuten ongeveer tot ze goudbruin worden.

eet smakelijk!!.

Ik heb deze broodjes met worst gevuld, gezonde broodjes achtig.
Deze keer heb ik voor makkelijk gekozen, geen gehakt in gedaan.

Reacties

Populaire posts