Frisse citroen muffins





Ingrediënten:
citroen rasp en sap ervan.
Snufje zout
4 eieren
200 gr suiker
200 ml olie
200/210 gr bloem
1 zakje bakpoeder
En amandelen schaafsel.

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius, (door de citroen krijgen ze snel goudbruin kleur tijdens het bakken.)
Blijf erbij want ze bakken snel.
Mix de eieren met de olie, citroen rasp en de sap ervan.
Voeg de bloem en de bakpoeder toe en mix, meng dit goed door tot een zachte beslag.

Vul de cupcake vormen met 3/4 van het deeg / beslag.
Bestrooi de muffins met de amandelen schaafsel, heb paar muffins zo gelaten voor de meiden ze houden niet van noten op de muffins.
Zet ze in het midden van de oven.
Bak ze op 170 graden Celsius.
Na ongeveer 15 tot 20 minuten zijn ze klaar.
Voel even of ze stevig zijn of prik er met een sateprikker in.
Als deze er droog uit komt zijn de muffins klaar.
Haal ze uit de oven en uit de muffin vorm, zet ze gelijk op het rooster om af te koelen.

Besha we raha, eet smakelijk.

Ze zijn heerlijk fris door de citroen.
Als je niet van citroen houdt kan je in plaats sinaasappel gebruiken, met stukjes appel zijn ze ook lekker, met deze frisse combi.

Reacties

Populaire posts