Walnoten, wortel appelcake.


Ingrediënten.
180/ 200 gram bloem
200 ml olie, of 200 gr zachte roomboter de ongezouten.
4 eieren
200/250 gr fijne suiker.
2 zakje vanillesuiker
1 zakjebakpoeder
1 thlp kaneelpoeder
200 gram wortels of winterpeen, schil ze en dun en fijn raspen.
30 gr cocos
1 appel fijn raspen met schil.
100 gram walnoten, grof gehakken, van de Lidl zijn het lekkerst en vers.
1 sinaasappel, de rasp en sap ervan gebruiken.

Voor de topping.
250 gram roomkaas.
75/ 100 gr poedersuiker.
2 etlp sinaasappel sap.
Bakvorm ( 30x30 cm)
20 stuks hele walnoten voor de versiering.

Verwarm de oven op 170 graden Celsius.

Bereidingswijze.
Klop de eieren de olie en de suiker goed door.
Voeg de gezeefde bloem toe en mix dit goed door met de vanillesuiker en de gezeefde bakpoeder.
Voeg de rest van de ingrediënten en roer dit met een spatel of grote lepel door.
Bekleed de bakvorm met bakpapier en schep het beslag in.
Bak de taart 45 tot 50 minuten ongeveer gaar, prik na 45 minuten midden in de cake met saté stokje om te zien of het droog gaar is.
Neem het uit de oven en laat het even afkoelen in de bakvorm voordat het op de taartrooster gaat, laat het 2 uur afkoelen met een theedoek op.
Zet de cake op een bord.
Klopt met een garde de roomkaas met de poedersuiker en de sap van de sinaasappel goed door.
Bestrijk de bovenkant met de roomkaas frosting.
Verdeel de hele walnoten over de cake in rijen.
De cake moet in de koeling bewaard worden tot het gegeten wordt.

Eet smakelijk is een heerlijke cake.

Reacties

Populaire posts