Kaas rolls







Nido is te koop bij alle winkels of online te bestellen.
Ik gebruik het al jaren in bijna al mijn broden, vooral marokkanse deegwaren.


Ingrediënten
500 gr bloem
220/ 250 ml melk of water, lauwwarm.
55 ml olie
2 etlp melkpoeder( nido) maakt de deeg zacht en luchtig, een extra toevoeging.
50 gr zachte roomboter de ongezouten.
10 gr zout
1 thlp suiker
7 gr droge gist korrels

Voor de vulling:
250 gr geraspte kaas naar keuze, hoe meer kaas hoe lekkerder ze zijn.
Je kan ze ook met vlees naar keuze mee vullen, in combinatie is het lekkerst.
Pizza kruiden.
Voor het besmeren van de deeg, olijven olie of zachte roomboter.

Bereidingswijze.
Kneed de deeg met alle ingrediënten voor 7 minuten ongeveer tot de deeg zacht iets plakkerig is.
Dek het met plastik zak , laat het rijzen voor ongeveer 1 uur .
Verdeel de deeg in 2 stukken, bol ze op.
Bestrooi de aanrecht lichtelijk met wat bloem.
Met de deegroller de deeg dun uitrollen.
Besmeer de deeg lap met wat olijvenolie of boter, bestrooi daarop de kaas en eventueel pizza kruiden of Italiëaanse kruiden voor de smaak.
Rol de deeg op zo als een rol.
Sneed het in stukken van 2 of 3 cm zet ze in aluminium vormen die gesprayt zijn met olie of boter en zet ze gelijk in de muffin bakvorm, bedekt ze met plastic zak of een theedoek.
Na het rijzen van 45 minuten.
Besmeer ze eerst met 1 eigeel en 5 etlp melk mengsel en bestrooie ze met de kruiden naar keuze, vooral kruiden met zeezout zijn heerlijk in deze rolls.

Bak ze op voorverwarmde oven op 200 graden Celsius voor 20/ 25 minuten of tot ze bruin gaar zijn.
Zet ze op de rooster om af te koelen.
Ze zijn het lekkerst als ze nog warm gegeten worden met een soepje.

De aluminium vormen zijn te koop bij de toko in Nieuwegein, waar ik ze vandaan heb.





Reacties

Populaire posts