Kaneel broodjes








Ingrediënten.
110 gr suiker
400/420 ml lauwwarme melk
10 gr droge gist korrels
18 gr zout
1 ei
130 gr ongezouten roomboter
870 gr bloem
1 eigeel en 5 etlp melk om de broodjes mee te besmeren.

Voor de saus voor het besmeren:
150 ongezouten roomboter
3 etl kaneelpoeder
200 gr suiker.
4 etlp amandelmeel.

Om de saus te maken:
Smelt de boter in steelpan.
Voeg de suiker en kaneel en amandelmeel erdoor tot de boter opgelost is.
Zet het opzij zodat het kan afkoelen voor gebruik.

Bereidingswijze:
Kneed alle ingrediënten voor 10 minuten ongeveer tot de deeg zeer zacht wordt.
Dek de kom af zet het op warme plek om rijzen voor 1 tot 1.30 uur
Rol het deeg uit op een licht bebloemd aanrechtblad uit tot een rechthoek. Bestrijk het met de afgekoelde kaneel sausje.
Houd 3 cm aan één rand van de lange zijde vrij.
Bestrijk de vrijgehouden lange rand met water en rol vanaf de lange kant zo strak mogelijk op tot een rol.
Snijd met een scherp mes in plakken van 3 cm en leg de rollen in de vormpjes die gesprayt zijn met olie of besmeerd met boter.
Zet ze gelijk in de muffins bakvormen.
Je hebt 2 bakvormen nodig.

Laat ze 45 minuten rijzen op een warme plek, bedekt met plastic zak of een theedoek.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Besmeer ze met eigeel en melk mengsel.

Bak de koffiebroodjes voor 15 tot 20 minuten in de oven, of totdat ze goudbruin zijn.
Haal ze uit de oven, haal ze gelijk uit de muffins bakvormen, zet ze op rooster om af te koelen.

Deze broodjes zijn echt een aanrader, ze smelten in de mond, de kaneel smaak maakt het mmm.

Reacties

Populaire posts