Sinaasappel cake met roomkaas topping






Ingrediënten.
6 eieren
300 +/- g bloem
230 gr olie
230 gr suiker
1 grote sinaasappel
1 zakje bakpoeder gezeefd

Voor de topping:
1 bakje roomkaas
100 gr poedersuiker
2 etlp sap van de sinaasappel.
Roer dit goed door en zet het in de koelkast tot je het gaat gebruiken.

Bereidingswijze:
Klopt de eieren met de suiker en de olie goed door met mixer.
voeg de rasp van de sinaasappel en de sap erbij mix het even samen goed door.
Voeg de rest van de ingrediënten erbij, mix dit goed door tot zachte beslag.
Vet een cakevorm in met boter en bestuif deze met wat bloem, verwijder de overtollige bloem uit de bakvorm.
Giet de cakebeslag in de ingevette cakevorm.
Bak de cake in voorverwarmde oven op 160 tot 170 graden Celsius.
Bak de cake voor ongeveer 45 minuten tot de cake droog gebakken is.
Zet de cake op een taartrooster om af te koelen voor 2 uurtjes.
Bestrijk de cake met roomkaas topping.
Zet de cake voor 1 uur de koeling in dan wordt de topping hard .
Eet smakelijk.

Reacties

Populaire posts