Frisse appelcake




Ingrediënten

Voor de droge ingrediënten
  • 135 gr bloem
  • 40 gr amandelmeel
  • 1½ tl bakpoeder
  • ¼ tl zout
  • 135 gr suiker
  • ½ tl kaneel
Voor de natte ingrediënten
  • 90 ml zonnebloemolie
  • 125 ml volle yoghurt
  • 3 eieren
  • ½ citroen, rasp
Verder nodig
  • boter, om in te vetten
  • 2 appels
  • ½ citroen, sap
  • 2 el suiker
  • 1 tl kaneel
  • 75 gr abrikozenjam

Bereiding: Frisse appelcake met yoghurt

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een springvorm van 22 centimeter doorsnede in en bekleed de bodem met bakpapier.
Doe alle droge ingrediënten in een kom en roer door meteen pollepel. Doe hier de natte ingrediënten bij en roer alles door tot het goed gemengd is. Giet het beslag in de springvorm.
Was de appels en droog ze af. Snijd de appels in vieren en verwijder de klokhuizen. Snijd partjes van een halve centimeter dik. Doe het citroensap met de suiker en de kaneel in een kom. Meng de appelpartjes hier doorheen tot ze allemaal bedekt zijn met de kaneelsuiker. Rangschik de partjes in een mooi patroon op het beslag. Bak de taart in 30 tot 40 minuten goudbruinen gaar. Laat de cake iets afkoelen en verwijder de rand van de springvorm.
Verwarm de abrikozenjam in een pannetje en roer deze los. Bestrijk, met een kwastje, de cake met de warme jam voor een mooie, glanzende bovenkant.

De recept is van Rutger.

Reacties

Populaire posts