Vogeltongensoep


Vlees is naar keuze, ik heb 250 gram lamsvlees gebruikt, met bot, is meer voor de smaak, je kan meer vlees gebruiken als je dat wil.
2 uien, fijn gehakt.
3 grote rijpe Vlees tomaten, fijn raspen
Handje koriander en peterselie fijn gehakt.
Zout
2 vegetarisch of bollouin blokjes naar keuze van de vlees die je gebruikt.
1 thlp paprikapoeder
Paar safraan draadjes
1 thlp curcumma poeder
1 thlp gemberpoeder
1 thlp peper
300 gr vogeltongen.
Olijvenolie om te bakken.
2 liter water ongeveer.

Bereidingswijze:
Sneed de vlees in blokjes, bak het met de uitjes samen voor 5 minuten ongeveer tot ze goudbruin zijn.
Voeg de geraspte tomaten erbij en bak dit ook voor 5 minuten ongeveer samen.
Voeg alle ingrediƫnten toe plus de koriander en peterselie die fijn gehakt is.
Bak dit voor paar seconden samen.
Voeg de gekookte water erbij en Laat het koken tot de vlees zacht gaar is, ik zelf kook alles in een snelkookpan.
Voeg de vogeltongen erbij en roer dit goed door, voorkom verbranden onder in de pan.
Mocht je meer vocht nodig hebben kan je altijd wat meer gekookte water erbij doen, ik doe het op gevoel.
Roer vaak in de pan tot de vogeltongen zacht gaar zijn.

Reacties

Populaire posts